Warta Industri

Apa barang-barang sing sampeyan tuku bisa dadi digawe panas?

2020-07-30
Dasar sing paling penting kanggo ngadili apa wae meja sing bisa digawe panas yaiku materi produk.
1. Bahan plastik pemanas gelombang mikro sing umume digunakake yaiku polypropylene (PP), sing umume dituduhake kanthi nomer 5 ing sisih ngisor wadhah. Bahan polipropilena kelas panganan murah, ora beracun lan tanpa rasa, lan kisaran suhu yaiku -30~140â „ƒ, sing bisa diatur. Bisa digawe panas ing oven gelombang mikro utawa dilebokake ing beku kanggo kulkas kanthi suhu sithik.
Meja plastik poliethelin (PE) nduweni resistensi suhu sithik banget, nanging kurang tahan suhu dhuwur. Umume, digunakake minangka wadhah panganan kulkas. Coba ditrapake manawa bisa digunakake minangka barang-barang pemanas miturut manual produk.
Ing pasar uga ana macem-macem peralatan makan melamin (mejo melamin) lan uga barang-barang plastik, nanging ora bisa digawe panas ing oven gelombang mikro. Iki amarga struktur molekul khusus plastik melamin. Gelombang mikro bakal nyebabake reaksi kimia lan ngganti sifat fisik. Retak bakal kedadeyan sajrone digunakake.
Sampeyan kudu nyathet yenkothak wadhah pangananawake lan tutup wadhah bisa uga ora digawe saka jinis plastik sing padha. Tulung konfirmasi kanthi tliti utawa copot tutup lan adhah maneh. Suhu pemanasan kudu ora ngluwihi suhu watesan sing tahan panas. Kajaba iku, produk plastik bakal wernane lan rapuh sawise digunakake bola-bali sajrone sawetara wektu. Yen kothak nedha awan plastik ditemokake kuning utawa transparansi wis jelas dikurangi, kothak kasebut kudu diganti.
2. Meja kaca lan keramik sing bisa digunakake kanggo dadi panas kudu ditandhani kanthi cetha ing produk utawa paket penjualan paling cilik. Waca pandhuan ing paket produk kanthi tliti. Umume, bahan kaca sing bisa digunakake kanggo dadi panas gelombang mikro yaiku gelas borosilikat dhuwur, umume diarani kaca tahan panas.
Perlu dielingake yen kothak panyimpenan kulkas, kacamata lan produk liyane sing digawe saka kaca jeruk nipis (kaca biasa) ora bisa digunakake kanggo dadi panas. Kadhemen, panas dadakan, lan suhu sing beda-beda antarane kadhemen lan panas kanthi gampang bisa nyebabake kaca jeruk nipis soda lan nyebabake cilaka.
3. Meja logam bisa digawe panas kanthi kobong utawa kukus sing mbukak, nanging ora bisa liwat gelombang mikro. Mula, stainless steel, aluminium lan barang-barang logam liyane ora bisa ditenun nganggo gelombang mikro, lan barang-barang meja logam uga bakal nyebabake gelombang mikro ngasilake debit listrik lan nggambarake gelombang mikro. Rusak awak tungku.
cathetan! Peralatan makan nganggo benang emas ora bisa digawe panas ing oven gelombang mikro. Ing wektu sing padha, barang-barang meja kaya iki ora cocog kanggo mesin cuci piring lan lemari desinfeksi.
4. Produk kertas lan barang-barang pring lan kayu bisa dipanaskan ing oven gelombang mikro nalika wis udan, nanging ora bisa digunakake minangka wadhah kanggo panasan panganan microwave kanthi suwe. Yen panas dadi dawa banget utawa wadhah wis garing, bisa nyebabake peralatan dapur kobong.